Trayvormers

Snelle machine voor het vormen en vullen van tray verpakkingen. In deze verpakkingsmachine worden plano’s gevormd tot trays en kunnen vervolgens automatisch gevuld worden met producten. De Lantech trayvormers en trayvulmachines zijn perfecte voorbeelden van automatische verpakkingsmachines die zorgen voor een hoge productiviteit.

WILT U WETEN WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

Ontdek onze uitstekende service en kwaliteit.

Eenvoudig toegankelijk en snel instelbaar

De machine is voorzien van een ergonomisch ontworpen inloopmagazijn, waardoor het laden van de plano’s simpel en weinig belastend is (het planomagazijn kan overigens snel op de juiste planomaat ingesteld worden). De verschillende maatinstellingen in de machine gebeuren door middel van handwielen. Linialen en tellers maken een snelle en nauwkeurige instelling eenvoudig. Het vouwraam (dat zorgt voor het vormen van de tray) kan moeiteloos op een andere maat ingesteld worden en de stempel is snel uitwisselbaar zodat trays met verschillende bodemmaten zonder problemen op de machine verwerkt kunnen worden.

Hoge verwerkingssnelheid en grote nauwkeurigheid

Wij hebben gekozen voor een unieke wijze van transport door de machine. De trays worden vanuit het planomagazijn door een vacuüm-afnameraam vanuit verticale positie in een horizontale positie gebracht en daar vastgepakt door grippers. Deze grippers voeren de plano daarna met grote snelheid door de machine én positioneren de plano uiterst nauwkeurig boven het vouwraam. De uitgekiende vorm van het vouwraam en de stempel maakt dat de tray vervolgens nauwkeurig haaks gevormd wordt. Afhankelijk van de productieomstandigheden (en het maatbereik) kan de vouwsectie pneumatisch of mechanisch aangedreven worden. Bij lagere capaciteiten en dagproductie is de pneumatische aandrijving vaak voldoende. Voor hogere capaciteiten is de mechanische aandrijving beschikbaar.

Op de machine kunnen plano’s met een groot maatbereik verwerkt worden. De capaciteit bij pneumatische uitvoering loopt op tot 20 trays per minuut, bij een mechanische aandrijving ligt de capaciteit hoger. De machine is daarbij compact gebouwd en heeft slechts een bescheiden vloeroppervlakte nodig.

Uiteraard is een uitgebreid optiepakket beschikbaar zodat de machine optimaal aan de productieomstandigheden aangepast kan worden.

Combinatie met formeer- en belaadmodule

Uiteraard is de trayvormer ook te combineren met een formeer- en belaadmodule. Afgebeeld ziet u een modulaire machine die vanuit een plano een tray vormt. De machine bestaat uit een standaard trayvormer en een geïntegreerde, gemodificeerde belader. De machine is zo uitgevoerd dat verschillende producten eenvoudig op de machine verwerkt kunnen worden, zodat snel ingespeeld kan worden op wisselende producties en zelfs op het verwerken van nieuwe producten.

Ook voor het vouwen van stapelranden van trays hebben wij de perfecte oplossing, de traystapelrandsluiter.

Lantech
Foto
Fiche
Video
TE-1000
  
TE-2000

WILT U WETEN WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

Ontdek onze uitstekende service en kwaliteit.

Wilt u automatische verpakkingsmachines bij ons kopen? Dan plaatst u snel een bestelling bij ons via het online contactformulier. Daar kunt u eveneens terecht met al uw mogelijke vragen en opmerkingen over onze producten of over ons bedrijf.

Gilpack